Een woordje uitleg...

VROEGER

Moneytron® werd destijds opgericht door Jean-Pierre Van Rossem als beursbeleggingsbedrijf, hij ontwikkelde een systeem om de beurs te kunnen voorspellen. Al snel vergaarde hij hiermee een fortuin. Door zijn passie voor de autosport en vooral Ferrari, is Moneytron® een gekende naam geworden in de autosportwereld. Hij werd eigenaar van Moneytron® Onyx Formula One in 1989 en bezat naar eigen zeggen meer dan 100 Ferrari's, maar aan al dat moois kwam een einde.

NU

Na meer dan 25 jaar wordt de naam Moneytron® nu van onder het stof gehaald.
We willen de naam een tweede leven geven door merchandising, events en trackdays aan te bieden. Uit respect voor Jean-Pierre en de kleur die hij bracht in het racewereldje. Moneytron® moet toegankelijk zijn voor jong en oud, uit alle lagen van de bevolking.

Waarom retro merchandising?

Steeds meer merken we dat mensen teruggrijpen naar leuke momenten uit hun jeugd of herinneringen die op het netvlies bleven plakken. Ooit was JP en Moneytron® alom tegenwoordig of het nu negatief of positief was, iedereen had er wel een mening over. De laatste jaren vinden we namaak terug die afwijkt van het originele model. Daarom zijn onze producten met precisie afgewerkt: het logo werd vectorieel uitgewerkt en de kleuren werden afgetoetst aan oude foto's.

Doordat alle handels- en merkrechten van Moneytron® door ons officieel werden geregistreerd zal u hier enkel de OFFICIELE  merchandise terugvinden, geen namaak.

 

Recente video reportage by Aldas
"The craziest F1 owner you've never heard of"  +/- 22 min

Ontdek hieronder het ontstaan van F1 Team Onyx Moneytron
"Een dag in het spoor van Van Rossem in de F1" gepubliceerd door BRTN in 1989 +/- 15min

Volledige reportage door Belga Sport (2017) -
"Onyx Moneytron: het speelgoed van Jean-Pierre Van Rossem" +/- 54min